To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
VAG-PODKARPACIE.PL
Forum podkarpackich miłośników samochodów grupy VAG

Garaż - EPC w lupo 1,0

sliQ - 2013-02-02, 18:55
Temat postu: EPC w lupo 1,0
Mam taki problem, zaświeciła mi się kontrolka EPC. Co to może być?? Mogę z tym jeździć przez chwile czy nie?

Silnik to 1.0 MPI
kod silnika AUC
2003r.

b_przemo - 2013-02-02, 22:19

podłącz pod kompa i zobacz jaki kod błędu, u Sylwii EPC sie świeciło czas od czasu, winna były zabrudzona przepustnica

a CHECK Ci sie tez zaświeca?

Adis - 2013-02-02, 22:27

sliQ, nie wiem czy u mnie EPC nie oznaczało padniętego czujnika stopu ( ten przy pedale hamulca) zobacz czy masz stopy z tyłu jak ci sie zaświeci ta kontrolka, a jak sie nie swieci to tez chyba nie za kazdym razem bedzie ;-)
sliQ - 2013-02-02, 22:28

CHECK się nie świeci.

Poczytałem trochę na necie i okazało się że nie świecą mi tylne światła stopu... Winny jest czujnik stopu. Trzeba go wymienić i problem powinien zginąć. Zobaczymy w poniedziałek czy to to czy nie.

Adis napisał/a:
sliQ, nie wiem czy u mnie EPC nie oznaczało padniętego czujnika stopu ( ten przy pedale hamulca) zobacz czy masz stopy z tyłu jak ci sie zaświeci ta kontrolka, a jak sie nie swieci to tez chyba nie za kazdym razem bedzie ;-)


Właśnie to sprawdziłem jakieś 30 minut temu.

sliQ - 2013-02-05, 18:50

Po wymianie czujnika na nowy ori z ASO VW wszystko działa jak należy i kontrolka zgasła.

Polecam kupować ori w ASO bo kupiłem w sklepie zamiennik i był uszkodzony, sklep wymienił na drugi innej firmy też okazał się uszkodzony. Dzisiaj kupiłem w ASO i wszytko działa jak należy koszt 48zł



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group