Samochód: S-Max
Imię: Piotr Pomógł: 49 razy Wiek: 44 Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 3771 Skąd: Mielec
Wysłany: 2014-01-21, 16:53
Jutro powinna być paczka z OZ. Spodobały mi się na wygląd i rozmiarowo. Chce je ogarnąć na ładny srebrny i mieć "bezobsługowe" kółka a w miarę fajnie wyglądające. Powinny fajnie pasować do budy.
Ostatnio zmieniony przez kleryk 2014-01-21, 16:54, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Piotr Pomógł: 49 razy Wiek: 44 Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 3771 Skąd: Mielec
Wysłany: 2014-03-08, 14:15
Jest. Dzisiaj felgi odebrałem od renowacji. Zostały stoczone ranty oraz pomalowane proszkowo. Efekt jest taki jakiego oczekiwałem i jestem bardzo zadowolony. Przełożyłem za jednym zamachem oponki i wyważyłem koła. Felgi są super jedna troszkę kuleje ale to może być też wina opony bo na borbetach też jedno koło przekładali bo im wychodziło sporo do doklejenia a tak wynik wyważania 10:10, 0:10, 10:35 i 10:50, koła czekają na sezon. Zostało dobrać pierścienie centrujące przed założeniem.
Oponki fajnie się ułożyły i całość bardzo mi się podoba:
Ostatnio zmieniony przez kleryk 2014-03-08, 14:15, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2014-03-28, 19:07
Qrde. gówno mnie zaskoczyło, to felgi są idealne do 80 b4 gdyż otwór centrujący w feldze okazał się idealny na piastę 57,1. Mi się bardzo podoba. Siadły dokładnie tak jak chciałem.
Tak to wygląda jeszcze bez dekielków, które na dniach poskładam i założę:
Mam tylko taki schiz że lewe tylne koło wystaje o kilka minimetrów więcej od prawego, czym to może być spowodowane?
Mam tylko taki schiz że lewe tylne koło wystaje o kilka minimetrów więcej od prawego
NIe tylko u Ciebie tak jest... zerknij na inne samochody,większość pewnie ma tak samo. Sam w moim golfie tak mam ale też nie wiem czym to może być spowodowane
Wysłany: 2014-03-28, 20:26
Już myślałem że od latania bokiem w zimie po parkingu w lewo Wcześnie tego nie widziałem bo koła się chowały. Nie przeszkadza mi to tylko zaciekawiło mnie.
Może to być przesunięta belka, u mnie w audi było takie coś jak miałem tuleje w belce wybite to po postawieniu auta na pochyłości oś się przesuwała i jedna strona była wysunięta. Po wymianie tuleji troche się zmniejszyło ale nie do konca.
Ładnie felgi siadły, tylko te srebne relingi i nie wypolerowana końcówka wydechu
Wysłany: 2014-03-28, 23:10
spiczi, relingi myślę dać w kolor felg. Akurat mi się tak podoba bo jest to jakiś znak rozpoznawczy gdyż w tych autkach wszystkie są czarne. Może nie jest to gruby projekt ale lubię detalem się wyróżnić.
Wysłany: 2014-03-29, 23:21
Lolo, te felgi są tak skonstruowane że bez dekielków z bliska źle to wygląda. Poza tym musiałem użyć papieru ściernego żeby wpasować je i dlatego już tak zostanie. Jedyny zawód to taki że dekielki nie posiadają wpustów do podważenia i z jednym, który źle się wpasował, długo walczyłem.
Na prawdę dekielki dopełniają całości i dobrze to wygląda dla mnie.
Wysłany: 2014-03-30, 09:02
Michał_1977, spokojnie dekle zostają. Bo tak jak piszesz paskudnie wyglądają dziury po nich. Jedynie muszę je jeszcze raz jakoś ściągnąć i lepiej spasować bo teraz strasznie ciężko wchodzą i w razie W na trasie mogę mieć z nimi duży problem. Przy oryginalnym lakierze dośc luźno wyszły a teraz już jest gorzej. Mogłem to zrobić od razu ale trochę mi się śpieszyło a już chciałem je zobaczyć na aucie
PS: Pierwszy raz odkąd mam auto policzyłem spalanie i wyszło 6.3 więc całkiem spoko.
Ostatnio zmieniony przez kleryk 2014-03-30, 09:05, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum