FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Rejestracja Profil | Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Czym zastąpić katalizator
Autor Wiadomość
marko125.90 
Średniozaawansowany

Samochód: Golf MK2
Silnik: 1.8
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 19 Lip 2011
Posty: 178
Skąd: DE
Wysłany: 2012-02-09, 21:06   

No wiem co mam, prawda? Kwestia tego że katalizator był wypruty a sonda jest wpięta w kat więc mogło łapać zbyt ubogą dawke.
 
 
Byq 
Stały zaśmiecacz forum


Samochód: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI ++
Imię: Mateusz
Pomógł: 29 razy
Wiek: 30
Dołączył: 27 Kwi 2010
Posty: 727
Skąd: Krosno
Wysłany: 2012-02-09, 22:43   

Harry napisał/a:
Co do głosu to zawsze myślałem że za to odpowiadają tłumiki a nie katalizator :roll:

Tlumiki tlumikami ale katalizator potrafi sporo wyciszyć glos :idea: lub odwrotnie, jego brak powoduje ze bardziej slychac to co sie dzieje w silniku
Ostatnio zmieniony przez Byq 2012-02-09, 22:44, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Harry
[Usunięty]

Wysłany: 2012-02-10, 08:36   

O mosz :-P człowiek uczy się całe życie :oops:
 
 
Roshi 


Samochód: Audi A6
Dołączył: 20 Lip 2017
Posty: 1
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2017-09-25, 12:36   

Według mnie najrozsądniej będzie wymienić zużyty katalizator na nowy. Stary zawsze można sprzedać na skupie. Z tego co wiem Volkswagen ma całkiem drogie katalizatory, choć wiadomo że to zależy od jego wagi. Bez puszki też nie ma co jeździć, bo mogą pojawić się problemy na przeglądzie.
 
 
KoSTeK 
Średniozaawansowany


Samochód: VW Golf MK4
Silnik: 1.9 TDI 110KM AHF
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Lip 2013
Posty: 169
Skąd: NL
Wysłany: 2017-09-26, 19:52   

U mnie brak kata i przeglądy przechodzi bez problemu - nawet nikt nie zwracał na to uwagi.

Ostatnio miałem kaprys i przy zmianie układu wydechowego na większy założyłem strumienicę, ale to nie był chyba dobry pomysł i trzeba będzie to zastąpić kawałkiem rury jak było.
_________________
Black Devil
 
 
irocket 
Stały zaśmiecacz forum


Samochód: Seat Toledo 1L
Silnik: 1.9TDi 90KM 1Z
Imię: Karol
Pomógł: 14 razy
Wiek: 23
Dołączył: 18 Mar 2014
Posty: 678
Skąd: Rzeszów/Krosno
Wysłany: 2017-09-27, 08:24   

Na razie nie ma problemu przy przeglądach, ale to ma się zmienić podobno
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group | Wsparcie techniczne: e-matteo.pl

Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10