FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Rejestracja Profil | Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z immobilizerem Audi A4 b5 1.8. Odpala i gasnie.
Autor Wiadomość
motorzeszow 
Średniozaawansowany


Samochód: A4 B5
Silnik: 1.8 ADR
Imię: Darek
Wiek: 24
Dołączył: 26 Maj 2011
Posty: 56
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2012-10-29, 12:31   Problem z immobilizerem Audi A4 b5 1.8. Odpala i gasnie.

Witam, mam pewien problem. Autko przestało palic, tzn odpala ale gasnie po 2 sekundach. Sprawa wyglądałą tak, od kilku dni przed awarią cos rozładowywało akumulator w stanie spoczynku czyli przez noc :) Nie działo się to jednak zawsze, jednej nocy nic a na drugą tak go wyładowało ze nawet kontrolki się nie zaswieciły. No i jadąc ostatnio, zjechałem na stacje by zatankowac, zgasiłem no i w trakcie próby pojawiły się objawy odpala i gasnie i kontrolka imma mruga. odłączyłem aku i po ponownym podpięciu znów wszystko zaczeło działać. Wróciłem do domu. Pio nocy znów wydoiło akumulator do zera. Po naładowaniu objawy znów te same z tym że teraz już sciąganie klemy nic nie daje. Błędy na wagu następujące:

2 Znalazłem Błąd:
01176 - Űž^
07-00 - Unknown Error Elaboration
01177 - Shareware Version. To Decode all DTC's
65-10 - Please Register/Activate - Intermittent


A więc szukam jakiegos magika który pomoze mi rozwiązac sprawe. Jeśli znacie kogoś lub wiecie jak to zrobić to będe wdzięczny za info. Zaznaczam również iż nie posiadam pinu do imma. Więc zwykłe dopisanie kluczyków chyba mi się nie uda ( uzywając polskiego waga bo na windows 7 nic innego nie chce pojsc ;/
_________________
www.facebook.com/ewakacjeforum
 
 
 
jojo 
Średniozaawansowany

Samochód: ===
Silnik: ===
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 27 Lip 2008
Posty: 103
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2012-10-29, 16:31   

Kostka stacyjki do wymiany (ok. 38zł) i po wszystkim.
Pozdrawiam.
_________________

 
 
 
motorzeszow 
Średniozaawansowany


Samochód: A4 B5
Silnik: 1.8 ADR
Imię: Darek
Wiek: 24
Dołączył: 26 Maj 2011
Posty: 56
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2012-10-30, 01:00   

nie bardzo kumam co ma kostka stacyjki do immo, mógł bys troche to rozwinac
_________________
www.facebook.com/ewakacjeforum
 
 
 
Matti 
Stały zaśmiecacz forum

Samochód: Toledo 1M i FORESTER xt
Silnik: AGZ
Pomógł: 8 razy
Wiek: 34
Dołączył: 23 Sie 2007
Posty: 735
Skąd: ze wsi
Wysłany: 2012-10-30, 06:37   

A to że czasem łączy a czasem nie. mialem podobnie.... jeden z przewodów w kolumnie słabo przewodził
 
 
 
jojo 
Średniozaawansowany

Samochód: ===
Silnik: ===
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 27 Lip 2008
Posty: 103
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2012-10-30, 16:26   

motorzeszow, to że jest uszkodzona. A następstwem tego są takie objawy jak u Ciebie. Przerabiałem to w kilku już VAGach. Rozwiązanie podane na tacy, a Ty nadal grzebiesz...
_________________

 
 
 
motorzeszow 
Średniozaawansowany


Samochód: A4 B5
Silnik: 1.8 ADR
Imię: Darek
Wiek: 24
Dołączył: 26 Maj 2011
Posty: 56
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2012-10-31, 12:01   

temat mozna zamknąc, wystarczyło douczenie sterownika imma poprzez adaptacje.
_________________
www.facebook.com/ewakacjeforum
 
 
 
Byq 
Stały zaśmiecacz forum


Samochód: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI ++
Imię: Mateusz
Pomógł: 28 razy
Wiek: 27
Dołączył: 27 Kwi 2010
Posty: 728
Skąd: Krosno
Wysłany: 2012-11-01, 18:21   

zobaczymy na jak dlugo pomoże :roll:
_________________
www.matnercars.pl
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 9