Samochód: Ałdi do kwadratu
Silnik: AEB dmuchnięte, BEX Pomógł: 19 razy Dołączył: 27 Wrz 2009 Posty: 415 Skąd: oS
Wysłany: 2013-02-03, 13:04
silveradrien napisał/a:
150KM to i tak mało gówno z niego wycisnęli, lepszy byłby tu AVF z 6 skrzynią ale AWX daje radę.
Jakieś 144 KM to ma ten silnik w serii, czyli można powiedzieć, że nic nie zrobili
Bardzo ładne fotele Adis, jak dobrze widzę, to nie uruchomiony Full FIS (szkoda).
Jeśli chodzi o felgi, to tylko wzór S albo RS.
No i minus za brak quattro, ale jak już sobie audi pojeździsz to zatęsknisz za quattro.
Ostatnio zmieniony przez szogun0 2013-02-03, 13:06, w całości zmieniany 1 raz
Samochód: Audi A4 B6 / Ibiza II Fl
Silnik: AWX+ / AGR
Imię: Adrian Pomógł: 31 razy Wiek: 35 Dołączył: 12 Kwi 2009 Posty: 1232 Skąd: Wysoka Strzyżowska
Wysłany: 2013-02-03, 13:19
szogun0 napisał/a:
Jakieś 144 KM to ma ten silnik w serii, czyli można powiedzieć, że nic nie zrobili
ja wiem czy tak nic nie zrobili? jechałem AWX'em kolegi z forum i troszke zrywniejsza jest moja, mi to wystarcza zresztą wole mieć tak niż wyżyłowaną moc i potem problemy ze sprzęgłem itp.
szogun0 napisał/a:
jak dobrze widzę, to nie uruchomiony Full FIS (szkoda).
dobrze widzisz ale to myślałem już żeby zagadać do ciebie w tym temacie, w golfie plan sie nie powiudł ale tu napewno Cie odwiedze
Samochód: Ałdi do kwadratu
Silnik: AEB dmuchnięte, BEX Pomógł: 19 razy Dołączył: 27 Wrz 2009 Posty: 415 Skąd: oS
Wysłany: 2013-02-03, 13:28
Spox, daleko nie masz.
A Niemcy lubili tylko paliwa podlać, dlatego twój jest żwawszy, jak się wtedy jeszcze z powietrzem pokombinuje to zaczyna jeździć.
Imię: Adrian Pomógł: 31 razy Wiek: 35 Dołączył: 12 Kwi 2009 Posty: 1232 Skąd: Wysoka Strzyżowska
Wysłany: 2013-02-27, 17:48
A no to pochwale sie. A więc niestety na najblizszy sezon mialo byc 17' ale postanowilem kupic 16' przejezdzic sezon max dwa dozbierac kasy i kupic konkretną 18' narazie będzie coś takiego:
Dziś umyłem też pożądnie całe auto oczywiście na dwa wiadra i nawoskowałem najpierw formulą a potem Megsem, jednak srebrny kolor jest niewdzięczny i nie ma tego efektu gówno na czarnym
Wysłany: 2013-03-03, 13:51
Mały up. Auto na dniach dostanie nowe koła letnie, do tego dzis udało sie za smieszne pieniądze nabyć takie oto graty dla polepszenia komfortu jazdy:
zwykłe pióra wycieraczek jakie mam kosztuja 130zl za szt. i nic taniej wiele nie znajdzie bo nie robią zamienników dlatego zdecydowałem sie kupić całe ramiona z wycieraczkami aero z B7 następna w kolejce będzie manetka FIS
Wysłany: 2013-03-03, 13:59
Płonek napisał/a:
Adis napisał/a:
następna w kolejce będzie manetka FIS
yyy a to w audi wystarczy założyć i już? Czy jak w b5 trzeba wpinać się, robić wiązki, i zmieniać zegary, kodować immo?
Nie wiem ponieważ sam tego nie będe robił i nawet nie czytałem wiele o tym na forach, auto odstawie w dobre ręce kolegi z forum który się specjalizuje w tych klockach
Wysłany: 2013-03-07, 21:17
A gówno tam pochwale się Byłem dziś na diagnostyce komputerowej bo wskazówka od temp. cieczy dochodzi do około 70 stopni i nic więcej sprawdziłem czujki ale sa wporządku także pozostaje termostat do wymiany i przeczyszczenie styku jednego czujnika parkowania bo coś nie łapie. Pozatym gość od diagnostyki dziwił sie że audi nie ma ani jednego najmniejszego błedu w kompie wszystko gra i bucy Zmieniłem także wycieraczki na "bananki" ale walka ze starymi ramionami była dość długa i skończyło sie na jednym złamanym ramieniu ale i tak idą w kosz, pozatym zawitały letnie koła niech sie dzieje gówno chce w razie "w' auto rodziców ma zimówki także sie audi zostawi w garazu na kilka dni
Jakieś foto zarzuce na dniachale koło 16' tak jak mówiłem także cudów nie ma sie gówno spodziewać ale to koło tylko na chwile
Ostatnio zmieniony przez Adis 2013-03-07, 21:17, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2013-04-08, 20:05
A więc tak letnie koła zmienione + 0.5cm dystans na tył, niestety szału nie ma ale ten sezon tak zostanie dozbiera sie funduszu i przyszły sezon jakies fajniejsze 18' auto pożadnie umyte po zimie skóra w środku odświeżona aha i pytanie gówno polecacie do alcantary? bo nie wiem czyścić.
Zostało do ogarnięcia:
-wymiana termostatu (jutro będzie po krzyku)
-prawy halogen do zmiany bo paruje
i bedzie wszystko na tip top, miałem zmieniac manetke i robic full Fis ale raczej odpuszcze bo doszły by mi tylko takie funkcje jak spalanie chwilowe i na 100km a zabawy z tym jest troche, zamiast tego powoli będe sie rozglądał za zawieszką a konkretnie 1BV czyli ori S-line jakies 4cm nizej niz obecnie ewentualnie 1BE a gówno dalej sie okaże
Ostatnio zmieniony przez Adis 2013-04-08, 20:06, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum