FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Rejestracja Profil | Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Lolo
2010-04-07, 12:44
brak oswietlenia tylnego w mk1
Autor Wiadomość
czorny2334 
Zaawansowany


Samochód: vw golf mk 1
Silnik: 2.0 8V + 2x SOLEX C 40 DDH
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 483
Skąd: Mielec, podkarpacie
Wysłany: 2009-12-15, 18:41   brak oswietlenia tylnego w mk1

mianowicie, jadac w tym roku na VW Manie gdzies przed proszczem gdanskim padlo mi w mk1 tylne oswietlenie tzn nie ma pozycyjnych, kierunkow i wogole nic. na pierwszej lepszej stacji paliw rozdarlem wlacznik swiatel ale z nim bylo wszystko ok, bezpieczniki i zarowki tez ok. potem z kogutem podpielismy zasilanie z oswietlenia tablicy rejestracyjnej i swiatla mam do teraz tylko nadal nie wiem co jest grane ze brak jest pradu w kostce pedpietej do lewej tylnej lampy? przerwany przewod?
_________________
NIE MAM DZIEWCZYNY BO MAM TYLKO GOLFA 1
 
 
 
DJ_SM 
Uzależniony od postów


Samochód: Mk IV
Silnik: AXR
Imię: Sebastian
Pomógł: 102 razy
Wiek: 27
Dołączył: 20 Kwi 2009
Posty: 4575
Skąd: Bombaj
Wysłany: 2009-12-15, 18:48   

czorny2334 napisał/a:
przerwany przewod?
no na to bym stawiał, kolega w audi miał to samo, okazało się że szczur przegryzł mu przewód :-P
_________________
Life's too short to drive boring cars!
 
 
 
wujek 2Pac 
Władca postów


Samochód: Audi S4
Silnik: 2.7 biT
Imię: Lucas :)
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 28 Cze 2008
Posty: 1494
Skąd: Mielec
Wysłany: 2009-12-15, 18:49   

Trzeba caly kabel/wiazke przesledzic.
_________________
Fiat 126p
FSO Polonez 1500 + Niewiadow N250C + Moskwicz Azak
Audi 80 Cabriolet
Audi S4
Ostatnio zmieniony przez wujek 2Pac 2009-12-15, 18:50, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Bartek 
Średniozaawansowany


Samochód: Audi
Silnik: 2.7 BiT
Imię: Bartek
Wiek: 28
Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 89
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2009-12-15, 18:52   

miernik i rozdzieramy wszystko mysle ze na 100% gdzieś coś nie łaczy :D lub kabel przegryziony jak to seba pisał :-)
_________________
A6 C5 Avant 2.7 BiTurbo
http://hp-performance.pl
 
 
czorny2334 
Zaawansowany


Samochód: vw golf mk 1
Silnik: 2.0 8V + 2x SOLEX C 40 DDH
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 483
Skąd: Mielec, podkarpacie
Wysłany: 2009-12-15, 18:52   

ale to tak samo z siebie w czasie jazdy?
_________________
NIE MAM DZIEWCZYNY BO MAM TYLKO GOLFA 1
 
 
 
Bartek 
Średniozaawansowany


Samochód: Audi
Silnik: 2.7 BiT
Imię: Bartek
Wiek: 28
Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 89
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2009-12-15, 18:54   

czorny2334 napisał/a:
ale to tak samo z siebie w czasie jazdy?

czasem kto to wie sprawdz wszystko po koleji i dojdziesz
_________________
A6 C5 Avant 2.7 BiTurbo
http://hp-performance.pl
 
 
DJ_SM 
Uzależniony od postów


Samochód: Mk IV
Silnik: AXR
Imię: Sebastian
Pomógł: 102 razy
Wiek: 27
Dołączył: 20 Kwi 2009
Posty: 4575
Skąd: Bombaj
Wysłany: 2009-12-15, 18:55   

czorny2334, no jak był już uszkodzony to pod wpływem drgań mógł się przerwać ;-)
_________________
Life's too short to drive boring cars!
 
 
 
czorny2334 
Zaawansowany


Samochód: vw golf mk 1
Silnik: 2.0 8V + 2x SOLEX C 40 DDH
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 483
Skąd: Mielec, podkarpacie
Wysłany: 2009-12-15, 18:57   

Bartek1986 napisał/a:
rozdzieramy wszystko mysle ze na 100% gdzieś coś nie łaczy
heh i w takim momentach ciesze sie ze mam tylko mk1 bo wszystko jest praktycznie na wierzchu, typowe auto dla ludu :mrgreen: wiazke przelece od lampy az do przekaznika i z powrotem skoro nic innego nie obstawiacie to cos w tym musi byc
_________________
NIE MAM DZIEWCZYNY BO MAM TYLKO GOLFA 1
Ostatnio zmieniony przez czorny2334 2009-12-15, 19:00, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Bartek 
Średniozaawansowany


Samochód: Audi
Silnik: 2.7 BiT
Imię: Bartek
Wiek: 28
Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 89
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2009-12-15, 18:59   

czorny2334 napisał/a:
Bartek1986 napisał/a:
rozdzieramy wszystko mysle ze na 100% gdzieś coś nie łaczy
heh i w takim momentach ciesze sie ze mam tylko mk1 bo wszystko jest praktycznie na wierzchu, typowe auto dla ludu

co to by było jakbyś miał jakieś A6 :) a tak 30 min i znajdziesz błąd
_________________
A6 C5 Avant 2.7 BiTurbo
http://hp-performance.pl
 
 
czorny2334 
Zaawansowany


Samochód: vw golf mk 1
Silnik: 2.0 8V + 2x SOLEX C 40 DDH
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 483
Skąd: Mielec, podkarpacie
Wysłany: 2009-12-15, 19:01   

Bartek1986 napisał/a:
co to by było jakbyś miał jakieś A6 :)
dokladnie :fala:
_________________
NIE MAM DZIEWCZYNY BO MAM TYLKO GOLFA 1
 
 
 
KoguT 
Uzależniony od postów


Samochód: VW GOLF MK3
Silnik: 2.0 ABA
Imię: Michał
Pomógł: 18 razy
Wiek: 25
Dołączył: 18 Lis 2006
Posty: 2145
Skąd: Dębica
Wysłany: 2009-12-16, 14:56   

czorny2334, mocne było to szukanie prądu pod gwieździstym niebem nad Zatoką Pucką :lol:

jakież to romantyczne :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :roftl: :roftl: :roftl: :roftl: :roftl: :roftl: :roftl: :roftl:
_________________
"...Na rozstaju dróg,
stoi zwalniający próg.
On złamieee Ci hokeeeejjjjj..."
 
 
 
greq 
Średniozaawansowany


Samochód: SEAT CORDOBA
Silnik: 1.9 SDI
Pomógł: 5 razy
Wiek: 31
Dołączył: 18 Kwi 2009
Posty: 185
Skąd: Jarosław/Rzeszów
Wysłany: 2009-12-16, 18:03   

jedno mnie zastanawia... jak udało ci się zasilić kierunki z tablicy rejestracyjnej??? :shock:
 
 
 
czorny2334 
Zaawansowany


Samochód: vw golf mk 1
Silnik: 2.0 8V + 2x SOLEX C 40 DDH
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 483
Skąd: Mielec, podkarpacie
Wysłany: 2009-12-16, 18:09   

KoguT napisał/a:
czorny2334, mocne było to szukanie prądu pod gwieździstym niebem nad Zatoką Pucką

jakież to romantyczne
oj mocne, ciemno jak za przeproszeniem w dupie, lampki nie bylo ale jakos na macanego zesmy to ogarneli :mrgreen:

a pamietasz lansik waskimi uliczkami wdluz deptaku? zimny lokiec na cyferblacie 30km/h w glosnikach "ide na plaze" i te kobiece spojzenia za oknami, malo brakowalo a wsadzilyby cycki do srodka auta :fala:
_________________
NIE MAM DZIEWCZYNY BO MAM TYLKO GOLFA 1
 
 
 
czorny2334 
Zaawansowany


Samochód: vw golf mk 1
Silnik: 2.0 8V + 2x SOLEX C 40 DDH
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 483
Skąd: Mielec, podkarpacie
Wysłany: 2009-12-16, 18:13   

greq napisał/a:
jedno mnie zastanawia... jak udało ci się zasilić kierunki z tablicy rejestracyjnej???
widocznie sie dalo skoro nie bylo a sa. w sumie powinien byc osobny obieg przez przekaznik itd. mialem dwoch kogutow za mechanikow wiec wszystko jest mozliwe :fala:
_________________
NIE MAM DZIEWCZYNY BO MAM TYLKO GOLFA 1
 
 
 
greq 
Średniozaawansowany


Samochód: SEAT CORDOBA
Silnik: 1.9 SDI
Pomógł: 5 razy
Wiek: 31
Dołączył: 18 Kwi 2009
Posty: 185
Skąd: Jarosław/Rzeszów
Wysłany: 2009-12-16, 18:19   

to sprawdz masę... na lampach
 
 
 
czorny2334 
Zaawansowany


Samochód: vw golf mk 1
Silnik: 2.0 8V + 2x SOLEX C 40 DDH
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 483
Skąd: Mielec, podkarpacie
Wysłany: 2009-12-16, 18:23   

greq napisał/a:
to sprawdz masę... na lampach
sprawdze ale gdyby nie bylo masy to podpiecie plusowego kabla nic by nie dalo chyba
_________________
NIE MAM DZIEWCZYNY BO MAM TYLKO GOLFA 1
 
 
 
greq 
Średniozaawansowany


Samochód: SEAT CORDOBA
Silnik: 1.9 SDI
Pomógł: 5 razy
Wiek: 31
Dołączył: 18 Kwi 2009
Posty: 185
Skąd: Jarosław/Rzeszów
Wysłany: 2009-12-16, 21:38   

dałoby bo podpiety do masy w lampach zamknie obieg przez zarówki w tablicy rejestracyjnej...ale z tego co paietam nie miales napiecia we wtyczkach wiec stawiam na kable trzeba je przedzwonic miernikiem...
 
 
 
KoguT 
Uzależniony od postów


Samochód: VW GOLF MK3
Silnik: 2.0 ABA
Imię: Michał
Pomógł: 18 razy
Wiek: 25
Dołączył: 18 Lis 2006
Posty: 2145
Skąd: Dębica
Wysłany: 2009-12-17, 01:37   

greq, czrnuch nimemiał tylko prądu na kablu od postoju
o dziwo rejestracja swiecila :shock:

wsteczne i kireunki również gadały...

Cytat:
a pamietasz lansik waskimi uliczkami wdluz deptaku? zimny lokiec na cyferblacie 30km/h w glosnikach "ide na plaze" i te kobiece spojzenia za oknami, malo brakowalo a wsadzilyby cycki do srodka auta :fala:

czarny... takich rzeczy sie nie zapomina :roll: :piwo: :piwo:

a pozniej browar na plazy :piwo:
_________________
"...Na rozstaju dróg,
stoi zwalniający próg.
On złamieee Ci hokeeeejjjjj..."
 
 
 
greq 
Średniozaawansowany


Samochód: SEAT CORDOBA
Silnik: 1.9 SDI
Pomógł: 5 razy
Wiek: 31
Dołączył: 18 Kwi 2009
Posty: 185
Skąd: Jarosław/Rzeszów
Wysłany: 2009-12-17, 17:28   

KoguT napisał/a:
greq, czrnuch nimemiał tylko prądu na kablu od postoju
o dziwo rejestracja swiecila :shock:

wsteczne i kireunki również gadały...

to zmienia postać rzeczy :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez greq 2009-12-17, 17:29, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
czorny2334 
Zaawansowany


Samochód: vw golf mk 1
Silnik: 2.0 8V + 2x SOLEX C 40 DDH
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 483
Skąd: Mielec, podkarpacie
Wysłany: 2009-12-17, 18:56   

KoguT napisał/a:
a pozniej browar na plazy
taaa :mrgreen: :mrgreen:
_________________
NIE MAM DZIEWCZYNY BO MAM TYLKO GOLFA 1
 
 
 
czorny2334 
Zaawansowany


Samochód: vw golf mk 1
Silnik: 2.0 8V + 2x SOLEX C 40 DDH
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 483
Skąd: Mielec, podkarpacie
Wysłany: 2009-12-22, 20:32   

dzis doszedlem o co chodzilo z tymi nieswiecacymi lampami :pilka: chcialem sprawdzic przewod jak radziliscie ale odpuscilem bo cala wiazka do tylnych lamp byla w oslonie poczawszy od skrzynki bezpiecznikow az do lampy. w zadnym miejscu przetarta nie byla wiec zalozylem ze przewod jest ok, w koncu nie bylo sensu rozcinac oslony. rozebralem jeszcze raz wlacznik swiatel i po dokladnym przegladnieciu okazalo sie ze w jednym miejscu wewnatrz przelacznika nie ma styku bo zworka sie zawiesila a sprezyna ktora dopowiadala za jej docisk byla juz zbyt wygnieciona zeby dopchnac zworke. zworke potraktowalem odrobina smaru pod sprezyne podlozylem maly krazek plastiku a styki przetarlem papierem sciernym. po zlozeniu swiatla dzialaja :fala:

przy okazji okazalo sie ze jest pomieszana instalacja rozjasniania i sciemniania tablicy z wentylatorem nadmuchu. wentylator po wlaczeniu dzialal tylko wtedy kiedy tablica jest rozjasniona na maxa, po scienmieniu nadmuch sie wylancza i na odwrot, jesli przy maxymalnym rosjasnieniu przelanczam wentylator miedzy poszczegolnym stopniami to analogicznie rozjasnia sie lub sciemnia podswietlenie :mrgreen: po siwetach trzeba sie za to wziasc

i jeszcze pytanie: co moze byc przyczyna szybkiego migania kierunkow (prawie nie gasna)? wszystkie zarowki sprawne, przekaznik suchy, nie zalany, dodam ze awaryjne swiatla dzialaja z odpowiednia predkoscia
_________________
NIE MAM DZIEWCZYNY BO MAM TYLKO GOLFA 1
 
 
 
greq 
Średniozaawansowany


Samochód: SEAT CORDOBA
Silnik: 1.9 SDI
Pomógł: 5 razy
Wiek: 31
Dołączył: 18 Kwi 2009
Posty: 185
Skąd: Jarosław/Rzeszów
Wysłany: 2009-12-22, 20:52   

czorny2334 napisał/a:


i jeszcze pytanie: co moze byc przyczyna szybkiego migania kierunkow (prawie nie gasna)? wszystkie zarowki sprawne, przekaznik suchy, nie zalany, dodam ze awaryjne swiatla dzialaja z odpowiednia predkoscia


sprawdz czy wszystkie zarówki swieca... mialem tak w mk1 ze jedna zarówka nie masowała czy cos, po przeczyszczeniu gniazda i połączeń (w blotniku) wszystko wrocilo do normy.
 
 
 
czorny2334 
Zaawansowany


Samochód: vw golf mk 1
Silnik: 2.0 8V + 2x SOLEX C 40 DDH
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 483
Skąd: Mielec, podkarpacie
Wysłany: 2009-12-22, 21:39   

sek w tym ze wszystkie swieca tylko za szybko
_________________
NIE MAM DZIEWCZYNY BO MAM TYLKO GOLFA 1
 
 
 
b_przemo 
Uzależniony od postów


Samochód: Ibiza 6L
Silnik: ASZ
Imię: Przemek
Pomógł: 55 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lis 2007
Posty: 3006
Skąd: Lecka
Wysłany: 2009-12-22, 22:14   

sprawdz manetke przy kierownicy, najlepeij załóż jakąś inna na próbe jak bys dopadł. Chociaz szybkie miganie w VW to zawyczaj objaw spalonej zarówki, ale skoro masz ok, to ja stawaim an manetke
_________________
Seat Ibiza small project...
 
 
 
katerpi 
Stały zaśmiecacz forum


Samochód: Meganka
Silnik: Z podtlenkiem
Imię: Piotrek
Pomógł: 28 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lis 2009
Posty: 782
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2009-12-23, 20:43   

czorny2334 jeśli wszystkie żarówy sprawne, włączniki działają to podmień przerywacz kierunkowskazów. Prawdopodobnie on jest winowajcą. U mojego tata w aucie to pomogło :mrgreen:
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10