FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Rejestracja Profil | Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Po przekreceniu kluczyka nie pracuje chwilke pompka paliwa
Autor Wiadomość
Ghost rideR 
Zaawansowany


Samochód: Golf III Bon Jovi
Silnik: VR6
Pomógł: 6 razy
Wiek: 28
Dołączył: 10 Wrz 2008
Posty: 481
Skąd: Ustrzyki/Kraków
Wysłany: 2012-12-29, 10:32   Po przekreceniu kluczyka nie pracuje chwilke pompka paliwa

Witam,

Kupiłem dupowoza i ogarniam go troche.

Mianowicie problem jest tego typu ze jak postoi dlugo to musze krecic na dwa razy zeby zapalil. Zauwazylem ze pompka paliwa nie dziala po przekreceniu na zaplon, ale jak juz zaczynam palic i krecic rozrusznikiem to pojawia sie napiecie na pompie i pali samochod. Normalnie powinna sie na chwile wlaczyc na zaplonie a tego nie robi, dopiero jak krece rozrusznikiem i wtedy samochod normlanie odpala.

Co mam sprawdzic w takim razie bo podmienilem przekaznik i zero efektow.

Samochod to passat b3 vr6 AAA 91 rok na starej wiazce komp 55 pinow.
_________________
Czerwone jest szybsze....
http://www.vag-podkarpacie.pl/viewtopic.php?t=2902
Born to lowride.....
Ostatnio zmieniony przez Ghost rideR 2012-12-29, 10:55, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
hEgE1990 
Zaawansowany


Samochód: Golf II
Silnik: 1.9 TDic
Imię: Grzesiek
Pomógł: 10 razy
Wiek: 24
Dołączył: 04 Kwi 2011
Posty: 544
Skąd: Łańcut
Wysłany: 2012-12-29, 14:56   

hehe czy to nie czasami VRka którą byłem zobaczyć? :P w Brzegach Dolnych? ;)
_________________
http://ekipa.rzeszow.pl
 
 
 
sebus_777 
Stały zaśmiecacz forum

Samochód: MK3 GTI TDI USA
Silnik: 1.9 TDI++
Pomógł: 43 razy
Wiek: 23
Dołączył: 18 Maj 2010
Posty: 1009
Skąd: RBR
Wysłany: 2012-12-29, 15:17   

Ghost rideR podłącz po prostu kabelek prądowy od pompki pod 12v po stacyjce a nie po rozruszniku i będziesz miał wszystko tak jak trzeba.
_________________
sebus_777 napisał/a:
Podstawa to gnój, nie ma gnoju nie ma mocy 8-)

 
 
 
Ghost rideR 
Zaawansowany


Samochód: Golf III Bon Jovi
Silnik: VR6
Pomógł: 6 razy
Wiek: 28
Dołączył: 10 Wrz 2008
Posty: 481
Skąd: Ustrzyki/Kraków
Wysłany: 2012-12-29, 18:55   

Tak to ten vr z Brzegow, troche robot jest, dzis caly dzien mi zeszlo z biegami, zeby chodzily. I ogarnalem hamulce bo spalony bezpiecznik byl od pompy i wspomagania nie bylo.

A to na pompe nie podawany jest prad po przekazniku ktory zalacza komputer ?? Niby zz tego co patrzylem jak przekrece kluczyk zalacza sie ten przekaznik i caly czas trzyma a pompa sie nie odzywa. Dopiero jak rozrusznik kreci to pracuje zapali i normalnie chodzi. Gdyby nie brak tej chwilowej pracy pompki to wszystko ok. Nie wiem co odpowaida za to chwilowe zalaczenie.
_________________
Czerwone jest szybsze....
http://www.vag-podkarpacie.pl/viewtopic.php?t=2902
Born to lowride.....
 
 
 
sebus_777 
Stały zaśmiecacz forum

Samochód: MK3 GTI TDI USA
Silnik: 1.9 TDI++
Pomógł: 43 razy
Wiek: 23
Dołączył: 18 Maj 2010
Posty: 1009
Skąd: RBR
Wysłany: 2012-12-29, 19:30   

Sprawdź na nóżkach przekaźnika na której pokazuje się napięcie podczas kręcenia i podaj tam po prostu pod ta nóżkę napięcie po stacyjce i będzie dobrze.
_________________
sebus_777 napisał/a:
Podstawa to gnój, nie ma gnoju nie ma mocy 8-)

 
 
 
Ghost rideR 
Zaawansowany


Samochód: Golf III Bon Jovi
Silnik: VR6
Pomógł: 6 razy
Wiek: 28
Dołączył: 10 Wrz 2008
Posty: 481
Skąd: Ustrzyki/Kraków
Wysłany: 2012-12-29, 23:13   

jutro moze zagladne i posprawdzam przy okazji przejscia miedzy pompa a przekaznikiem i komputerem.
_________________
Czerwone jest szybsze....
http://www.vag-podkarpacie.pl/viewtopic.php?t=2902
Born to lowride.....
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 9